Полювання за увагою

Початок 2021 року показав, що люди все ще готові купувати. І в основному роблять це, не завдяки емоціям, а завдяки педантичному вибору найкращого для себе варіанта. Це може стосуватися як фісташкового морозива, так і напівлюксового седану з США.

Дідівські рекламні способи: прес-релізи, білборди, блогери-мільйонники, брендування сайтів для досягнення сучасних цілей не підійдуть. Краще віддати ці плейсменти великому бізнесу та політикам і створити корисний нативний контент, коли реклама буде виглядати максимально органічно. Напишіть дійсно класну статтю на тематичному сайті, купіть рекламу у мікроблогера з гарною залученістю, запишіть ціпляюче відео. А потім наздоганяйте клієнтів ремаркетингом.

За прогнозами в 2021 році витрати на рекламу в соціальних мережах у світі зростуть на 15%. Завдяки малому бізнесу. Адже це єдине місце на планеті, де він може перемогти найбільших гравців. Але лише, якщо зрозумієте, як привернути увагу свого клієнта.

Змінена реальність

Спочатку ми бачили це у фантастичних фільмах, потім в реальності ловили покемонів, зовсім скоро ми перестанемо ходити до магазинів. Не тому, що закінчаться гроші, а тому що шопінг буде доступний на улюбленому дивані.

Професійні спортивні клуби розробляють віртуальне відвідування своїх стадіонів з будь-якої точки планети. Продуктові рітейлери прораховують як зробити, щоб покупці відчували весь спектр емоцій від свіжих фруктів у їх додатках та оформляли доставку додому. Ну а модні бренди вже продають речі після їх примірки покупцем в доповненій реальності. І це чудово! Більше вільного часу, менше тягнучок. Головне не захопитися і не стати одним цілим з канапою.

Підписні сервіси

Розробити змінену реальність — важко і дорого. Але тільки, якщо ти це робиш виключно для себе. Слідом за шейринговим житлом, автомобілями та кіно, людство прийшло до шейрингу готових технологій. Раніше високі технології були доступні лише для дуже багатих корпорацій. Але сервіси за підпискою влаштували революцію і тепер безліч найрізноманітніших і корисних розробок доступні кожному за відносно невелику плату.

Вирішити та автоматизувати робочі процеси, звітність, аналітику, отримати нові дослідження з будь-якої сфери, навіть створити найяскравіші (на основі Big Data і Machine Learning) рекламні креативи. Хіба це не те, що необхідно малому бізнесу?

GAMESTOP. Як трейдери-любителі перемогли багатіїв?

Екологічність

Грета Турнберг — уособлення сучасної молоді. На відміну від представників попередніх поколінь, які щороку змінювали машини, пакували продукти в мільярди кульків і розкидали недопалки, ці хлопці й дівчата живуть з думкою про те, що невдовзі нашій планеті прийде кінець. Тому вони виступають за розумне споживання, сортують сміття, переходять на штучне м'ясо та все в такому дусі.

Це можна використати в своїх цілях. Заявивши про те, що всі джинси з минулих колекцій бутик віддає в комісійний магазин, а продуктовий супермаркет викидає спорчені овочі в контейнери для компосту, який потім використовують їхні ж постачальники-фермери, можна отримати немаленьку базу лояльних клієнтів.

Локалізація

У 90-х, після падіння Залізної завіси у нас в моді були продукти із Західної Європи та США. Потім вона частково змінилась на найбільші вітчизняні бренди. Зараз в моді локальність. Якщо це салон краси, то бажано під домом і з улюбленим майстром, якщо хліб, то з якої-небудь маленької пекарні, якщо пиво, то з крафтової пивоварні, на якій, до того ж працюють ваші друзі чи знайомі.

Пропонувати сучасному користувачу, розбещеному пропозицією і досвідом, щось дивне й заморське — вульгарно і погано для бізнесу. Краще навпаки стояти на тому, що локальний продукт або сервіс нічим не гірший за глобальний аналог. Клієнти будуть відчувати мало не дружні почуття і не втечуть до конкурентів.

Лаконічність

У світі стало не тільки багато пропозицій, але й купа інформації. У соціальних мережах, окрім новин політики, економіки та спорту, сила-силенна публікацій про життя друзів та смерть музикантів. А ще є профільні дослідження, наукові статті, поштові розсилки, і інколи треба знаходити час на працю 🙂

Тому, коли людина цікавиться логістичними послугами, кросівками або де йому сьогодні повечеряти, і отримує текст об'ємом у середньовічний літопис, він частіше за все йде геть. З відео та сама штука. Щоб подивитися що-небудь більше двох хвилин, він включає Netflix, вДудь або трилогію “Володар Перстнів”.

Відкритість до новинок

Потужні корпорації — це багато людей, думок та нарад. На те, щоб прийняти рішення, потрібні місяці, а то і роки. Малому бізнесу в цьому плані набагато простіше. Достатньо визначити, яке ноу-хау варто спробувати, щоб у майбутньому обійти конкурентів.

Буває, що крім нових високотехнологічних і маркетингових прийомів, підприємцю потрібні старі добрі оборотні кошти. Компанія «Актівітіс» розуміє цю потребу, тому пропонує малому і середньому бізнесу особливу програму кредитування.

Кредити на розвиток існуючого бізнесу:

  • До 2 мільйонів гривень
  • До 48 місяців
  • До 30 днів безкоштовного користування
  • Без застави

Кредитна лінія:

  • До 2 мільйонів гривень
  • Без застави
  • Транші до 365 днів
  • Від 0,1% в день

Детальніше про нашу пропозицію можна дізнатися на цьому сайті. Дотримуйтесь трендів і досягайте фінансових вершин!